Vedeli ste, že priemerný Američan každý mesiac vyhodí do odpadkového koša potravinové zvyšky v hodnote 30 dolárov?
Nastal čas zredukovať kuchynský odpad, ktorý vytvárame a ušetriť tak aj nemalé peniaze. Táto príručka vám pomocou šikovných rád a návodov poradí, ako na to, navyše vám pomôže s revíziou vášho vlastného potravinového odpadu. Jedna z jej kapitol dokonca zachádza až do takých detailov, ako sú odpovede na otázky, či je možné konzumovať zelené stopky jahôd, alebo či treba skladovať rajčiny v chladničke.
Autorka Dana Gundersová v knihe Kuchyňa bez odpadu rozptyľuje ilúziu, že šetrnejší prístup k jedlu je časovo a finančne náročný. Radí, ako dômyselnejšie nakupovať potraviny, ako pripravovať presnejšie porcie a ako správne používať chladničku. Poskytuje jednoduché nástroje (a nenáročné, praktické recepty), vďaka ktorým budete môcť produkovať menej odpadu a jesť oveľa uvedomelejšie. Zmena nikdy nebola jednoduchšia alebo chutnejšia.
DANA GUNDERSOVÁ pracuje ako vedkyňa v medzinárodnej environmentálnej neziskovej organizácii na ochranu prírodných zdrojov Natural Resources Defence Council (NRDC) a stojí na čele výskumu o možnostiach redukcie potravinového odpadu v Spojených štátoch. Jej výskumné práce o potravinovom odpade publikovali prestížne médiá ako CNN, NBC, NPR, denník New York Times, Wall Street Journal a mnohé iné. Dana je držiteľkou akademických titulov B. S. a M. S z odboru vedy o systéme Zeme na Stanfordskej univerzite. Žije v kalifornskom Berkeley so svojím manželom, dcérou a psom.
Detaily o knihe:
Počet strán: 200
Rozmer: 160 x 205 mm
Hmotnosť: 350 g
Väzba: brožovaná
Jazyk: slovenský
EAN: 9788081821189
Rok vydania: 2018
Vydavateľstvo: Citadella