Vráťme smrť späť do života.

Toto je názov série besied autorky blogu Krkavčí Matka.

Veronika Hurdová má na jeseň 2018 naplánovanú sériu prednášok na tému smrti v našich životoch s názvom: Vráťme smrť späť do života.

Pred pár rokmi prišla tragicky o svojho manžela.

Rok života po smrti svojho milovaného manžela jej priniesol toľko krásnych vecí, ktoré by si asi nikdy nedokázala predstaviť. Cez svoj osobný príbeh chce ľuďom vysvetliť, že smrť sa dá vnímať aj inak ako strata. Popri obrovskému zármutku môžeme prežívať aj obrovské šťastie.

Túži vrátiť smrť späť do našich životov, pretože verí, že vďaka nej môže každý z nás žiť oveľa plnohodnotnejší život plný lásky, vedomej prítomnosti a pochopenia seba samých. Príbeh si môžete prečítať v knihe Veronika Hurdová - Moje milá smrti.

Veronika Hurdová - Moje milá smrti

Jsem z hloubi duše přesvědčená o tom, že smrt do života patří. Vědomí smrti nám má ukazovat, jaký život máme žít. Smíření se smrtí nám má dodávat jistotu, že kráčíme po správné cestě. Bez smrti není život. (Veronika Hurdová - Moje milá smrti)

Veronika prišla o svojho manžela v prvej polovičke tehotenstva. Doma malá dve malé deti. Zrazu zostala na všetko sama. Zvládla to, ako najlepšie vedela. Najťažší bol prvý rok a práve o ten sa podelila v knihe Moje milá smrti. Kniha pripomína denník, kde sa môžeme stretnúť s jej bežným životom, myšlienkami, rozhovormi, fotografiami či FB statusmi. Veronika nenúti čitateľov zdieľať jej názor. Iba nám ukáže svet vlastným pohľadom.

Kniha je rozdelená do niekoľkých častí, kedy smrti dáva rôzne vlastnosti ako blízka, prozaická, inšpirujúca.


Veronika Hurdová a jej knihy


2013 – Jak přežít těhotenství

2016 – Bylo nebylo doopravdy (slovenská verzia Kde bolo, tam bolo, takto to bolo)

2016 – O Naivním Prasátku (slovenská verzia O naivnom prasiatku)

2017 – Krkavčí matka?

2017 – Moje milá smrti

2019 – Vtáča menom Vtáča

2020 – Agnes a zakázaná hora

2021 – Veronika Hurdová - Agnes a ostrov Stínů

2022 – Veronika Hurdová - Božidara