Kategórie

Vyberte autora

Nové receptúry a technológia pokrmov pre domácnosti
Nové receptúry a technológia pokrmov pre domácnosti

Nové receptúry a technológia pokrmov pre domácnosti

Kód tovaru: 9788089350490
Nové receptúry a technológia pokrmov pre domácnosti - Receptúry pre 4 a 10 porcií
Bežná cena38,90 €
Predajná cena po zľave
Predajná cena38,90 €
Doba dodania: 3 - 10 dní
Opýtajte sa na tento produkt

Nové receptúry a technológia pokrmov pre domácnosti - Receptúry pre 4 a 10 porcií


Kniha obsahuje autorizované receptúry spracované v súlade zo zásadami správnej výrobnej praxe, ktoré predpisuje Potravinový kódex Slovenskej republiky. Receptúry sú prispôsobené na použitie v domácnostiach, a to tak, že surovinové zloženie je upravené pre štyri a desať porcií, čím sa pri ich použití uľahčí prepočítavanie použitých surovín. V receptúrach sú množstvá uvádzané jednotne v gramoch. V prvej kolonke jednotlivých receptúr sa uvádzajú suroviny v hrubom stave, t. j. neopracovaná surovina a v druhej kolonke v očistenom a upravenom stave, pričom sú určené na ďalšie spracovanie či už studeným alebo tepelným spracovaním. Uvádzané sú aj straty tepelnou úpravou a konečný výsledok predstavuje hmotnosť hotového výrobku, komponentu, výrobku. Pre tento spôsob prípravy receptúr sme sa rozhodli aj z toho dôvodu, že často vieme, čo pre návštevu alebo aj vlastnú rodinu pripravíme, ale nevieme, aké množstvo jednotlivých surovín na to potrebujeme. Niektoré receptúry sú spracované aj pre šesť alebo viac osôb, najmä pri pečení 3,5 kg moriaka alebo 4 kg husi, z diviny 4 až 5 kg poľného zajaca, 2,5 kg srnčieho chrbta, z rýb 3 kg zubáča, kapra v celosti. Pre dobrú orientáciu uvádzame poradie jednotlivých kapitol, ktoré sú zostavené podľa medzinárodných gastronomických pravidiel.

Detaily o knihe:

Počet strán: 1260
Väzba: pevná
Rozmer: 210 x 297 mm
Hmotnosť: 2182 g
Jazyk: slovenský
EAN: 9788089350490
Rok vydania: 2020
Vydavateľstvo: Nová práca

Recenzie

Zatiaľ tu nie je žiadna recenzia pre tento tovar.