Jaroslav Dušek je český divadelný herec a režisér, filmový herec, moderátor, libretista a scénárista a hlavne improvizátor.

V roku 1980 založili spolu s Jánom Bornom divadlo Vizita, ktoré od roku 1985 fungovalo a bolo založené na čírej pódiovej improvizácii.

Jaroslav Dušek ako filmový herec hral v mnohých filmoch - najznámejšie z nich sú asi Pelišky. Ďalej ste ho mohli vidieť vo filmoch: Musíme si pomáhať, Želary, Pupendo a mnoho ďalších. Najnovšie ste ho vo filmovej úlohe mohli vidieť vo filme Úsmevy smutných mužov z roku 2018.

Z jeho divadelnej scény je najznámejšie vystúpenie na motív knihy od autora Don Miguel Ruiz s názvom Štyri dohody. Okrem toho Jaroslav Dušek vystupuje ako herec - improvizátor aj v iných hrách a ako hosťa si ho zvykli pozvať aj do mnohých relácii.

Jaroslav Dušek je známy aj svojou literárnou tvorbou a z jeho kníh nájdete v našej ponuke:

Jaroslav Dušek - Tvarytmy
Kniha je osobnou skúsenosťou autora s pobytom v tme. Pobyt v tme je terapia, kde ste na určité časové obdobie dobrovoľne zatvorený v miestnosti, do ktorej nepreniká žiadne svetlo. Jej podstatou je to, aby sa človek odpútal od akýchkoľvek rozptýlení a bol len sám so sebou. Vtedy môžeme objaviť tajomstvá skryté v nás. Pobyt v tme býva často označovaný ako aj ako terapia tmou. Niekto si v nej chce prekonať svoj strach z tmy, niekto nájsť cestu k sebe. Možností hľadania je však mnoho a každá bytosť je individuálna, každému preto vyhovuje niečo iné.

Jaroslav Dušek - První dotek
V knihe rozoberá potrebu prvého dotyku novorodenca.