Aké bude Kúzelné čítanie v roku 2020?


Pár slov o kúzelnom čítaní na úvod


Milovníci edície kúzelné čítanie od ALBI sa môžu aj v roku 2020 tešiť na ďalšie zaujímavé novinky tohto obľúbeného výrobcu hračiek a hier.

Hovoriace knihy od ALBI patria k obľúbeným pomôckam pre deti a obľúbili si ich zrejme aj ich rodičia, pre ktorých sa tak stal čas strávený so svojimi deťmi "kúzelným" :)


Zoznámte sa s kúzelným čítaním


Jedná sa o interaktívne knihy, ktoré pomáhajú deťom rôznych vekových kategórii, naučiť sa alebo lepšie porozumieť rôznym oblastiam, s ktorými sa v živote budú stretávať. Naučia sa svoje prvé písmenká, prvé čísla - a po novom dokonca aj prvé tvary a farby. Spoznajú rôzne zvieratká - od tých domácich, cez tie, ktoré môžeme stretnúť v našich lesoch, až zvieratá z celého sveta a dokonca aj dinosaury z našej minulosti.

Princíp kúzelného čítania je založený na audio súboroch, ktoré nahovorili známy slovenskí moderátori alebo herci. Tieto súbory sú vložené v jednotlivých ALBI knihách a deti si tak môžu vypočuť príbeh, ktorý sa v knihe nachádza.

Potrebná je k tomu ešte ALBI ceruzka, ktorá slúži na prečítanie týchto súborov. Ukážete na audio súbor a vypočujete si nahrávku, ktorá sa v súbore nachádza.

Kúzelné čítanie je teda zostava hovoriacich ALBI knižiek a ALBI ceruzky, ktorá slúži ako čarovný prútik na prečítanie obsahu v týchto knižkách. Dobrá správa je, že postačuje jedna ceruzka a tou dokážete prehrať všetky ALBI knižky. Jednu však potrebujete určite a tá horšia správa je, že nie je najlacnejšia. A ak si vaše dieťa kúzelné čítanie obľúbi, skompletizovať si všetky knižky z edície nie je najlacnejšia záležitosť. Treba však možno sledovať ceny a na našej stránke z času na čas dávame celkom výhodnú zľavu na celú edíciu.

Okrem toho, sú k dispozícii aj štartovacie balíčky - sety, ktoré obsahujú knihu + ceruzku ALBI. K dispozícii máme aktuálne 4 takéto variácie a práve v roku 2020 sa môžeme tešiť na dve nové verzie.


Na aké novinky z edície kúzelné čítanie sa môžete tešiť v roku 2020


Nové balíčky ALBI ceruzka + kniha Vesmír a ALBI ceruzka + kniha Rozprávkové učenie by mali byť k dispozícii už toto leto.

Zo samostatných knižiek sa môžeme tešiť na ALBI knihy:

Moje prvé farby a tvary - táto by mala byť k dispozícii už na jar 2020 - zatiaľ je uvedený termín okolo 27. marca 2020. Tak snáď sa ho podarí splniť a možno už okolo Veľkej noci spestrí táto knižka vaše veľkonočné sviatky.

Ďalšia novinka, ktorá by mala byť dostupná už túto jar je minikniha Lesné zvieratká, ktorá vašim najmenším priblíži zvieratká obývajúce naše lesy. Deti si tak doplnia vedomosti o zvieratkách k minuloročnej knižke Domáce zvieratká.

Ako sme už spomínali, leto 2020 prinesie dva nové sety (alebo štartovacie ALBI balíčky) a to konkrétne:

SET ALBI kniha Vesmír + ceruzka ALBI
SET ALBI kniha Rozprávkové učenie + ceruzka ALBI

A okrem týchto dvoch setov by v lete mal prekvapiť aj Kúzelný meter - keďže deti rastú ako z vody, chcú sa merať, aby zistili, koľko narástli.

Obojstranný nástenný meter ich nielen odmeria, ale zavedie aj do sveta rozprávok. Na jednej strane metra je potrebné zachrániť princeznú, no a na tej druhej nás čaká stretnutie so škriatkami. Okrem výšky meter každých 5 centimetrov povie niečo naviac a na každej strane si môžete vypočuť pesničku.

Aj jeseň 2020 bude v kúzelnom svete zaujímavá. Ak všetko pôjde podľa plánov, tešiť sa môžeme na tri novinky: Ľudové riekanky, Hravé slovenské dejiny a keďže medzi najčastejšie detské otázky patrí "Čo to je?", "Prečo?" alebo "Ako sa to robí", mala by to byť aj knižka s názvom Ako sa čo robí.

Ďalej séria minikníh Ročné obdobia - Minikniha Jeseň, Minikniha Zima, Morské rozprávky a zaklincujeme to ALBI Adventným kalendárom. :)

Neviete sa dočkať?

Tak to ani my nie :)

O podrobnostiach a detailoch o jednotlivých knižkách vás budeme ešte pravidelne informovať a sami sme zvedaví, ako sa to ALBI výrobcom podarí a ktoré z noviniek sa vám budú najviac páčiť :)