Gustáv Murín - Mafiáni

Kniha Mafiáni je kompletným sprievodcom najznámejších mafiánskych skupín na území Slovenska. Je písaná jednoduchým štýlom a dá sa zvládnuť za pár hodín. Netreba pri nej veľmi rozmýšľať, je to skôr také ľahšie čítanie. Hlavne pre toho, kto ako tak pozná históriu organizovaného zločinu v našej krajine.

Na druhej strane, niektoré časti knihy sú trošku komplikovanejšie - nachádza sa v nich veľa faktov, mien, dátumov a dá sa v tom ľahko stratiť a popliesť. Niekedy som nevedel ani o ktorej mafiánskej skupine čítam.

Začiatok knihy tvorí všeobecný úvod o vzniku mafie na Slovensku a konkrétne v Bratislave, o jej hlavných členoch. Ďalšie časti knihy sú venované podrobnému popisu jednotlivých skupín a ich príbehy.

Sú tu spomenuté najznámejšie mená, fakty, zločiny a osudy jednotlivých členov. Všetky spolu súvisia a jedni sú nástupcovia druhých.

Dozviete sa rôzne zákutia, ktoré neraz zachádzajú aj do politiky a mediálne známej "smotánky". Jednu vec však mala väčšina mafiánov spoločnú - a tou bola ich smrť, ktorá väčšinou prichádzala násilnou formou.


Chcem vedieť viac o autorovi Gustáv Murín a jeho tvorbe