MUDr. Xavier Crement - Dost bylo kokotů

,,Vedci si dlho mysleli, že za najväčšie problémy ľudstva môžu vojny, bieda, choroby a nedostatok vzdelania, ale mýlili sa! Tieto problémy sú dielom všadeprítomných k-k-tov: v médiách, vo vláde, školstve, zdravotníctve, v armáde. K-k-ti sú tyranskí, manipulatívni, egoistickí, sú tu klamári, ktorí využívajú ostatných ľudí, pre dosiahnutie svojich cieľov, svojho prospechu a svojho uspokojenia."

Hlavný hrdina v knihe Dost bylo kokotů popisuje ako dlho mu trvalo, kým pochopil, že je k-k-t. Ďalšieho pol roka ľutoval sám seba, zvaľoval vinu na všetkých okolo, bol nepríjemný ku kolegom aj pacientom, až raz, keď už vedel, že svoj život nikdy nezvládal:

,,Pozeral som do ústia pacientovej močovej trubice a tu mi došlo, že pozerám do tváre pravdy o sebe samom - bol som k-k-t".

Máš pravdu, ja som naozaj k-k-t. Ako ma budeš liečiť?" spýtal som sa priateľa psychiatra. Odpoveď psychiatra ma zarazila - k-k-t buď si, alebo nie si. To je ako s ľavákom - proste ho neprerobíš.

Hlavný hrdina však intuitívne cíti, že psychiater nemá pravdu. K-k-tizmus, tak, ako alkoholizmus a drogy je choroba - zhubná závislosť na hrubom, hulvátskom chovaní, kvôli ktorej nedokážeme rozpoznať a pripustiť si našu aroganciu, bigotnosť a agresivitu.

Začína študovať k-k-tizmus, sám seba liečiť a po niekoľkých rokoch sa mu podarilo dokázať, že k-k-ti sa môžu vyliečiť, musia však nájsť v sebe základný zmysel pre ľudskosť. Výsledkom jeho štúdia je kniha, ktorá nie je iba svedectvom o jeho osobnej ceste, ale aj iskrou nádeje pre každého návykového k-k-ta. Zanechal urologickú prax, stal sa psychiatrom a pomáha k-k-tom, k-k-tmi nebyť.

V knihe Xavier Crement - Dost bylo kokotů opisuje svoju prax s jednotlivými pacientmi a získava nesmierne veľa poznatkov, o ktoré sa rád s čitateľom podelí. Kniha Dost bylo kokotu v českom jazyku bola pôvodne vydaná vydavateľstvom VOTOBIA. Knihy od autora Xavier Crement v slovenskom jazyku zatiaľ vydané neboli.

Kompletná trilógia kníh od autora Xavier Crement

V našej ponuke aj kompletná trilógia od autora Xavier Crement za výhodnú cenu.