Dva roky po skaze, ktorá prišla na svet v podobe netvorov - zmutovaných ľudí besniacich po čerstvom mäse, žije dvadsaťjedenročná Cynthia v pivnici pod troskami domu spolu so skupinou preživších. Lenže každým dňom sa čoraz viac ochladzuje a ona si uvedomuje, že sa musia premiestniť, aby prežili. V meste, do ktorého išli hľadať útočisko, sa však všetko skomplikuje a proti jej vôli ju odvezú do Urdisu - budovy, v ktorej by mala byť v bezpečí. Ibaže Cynthii sa postupne podarí preniknúť pod pozlátku tohto naoko bezpečného útočiska a to, čo tam nájde, sa jej ani vonkoncom nepáči. Čoskoro zistí, že sa neoplatí byť nepriateľom Urdisu...

Viktória Drgoncová - Nepriatelia Urdisu

Nepriatelia Urdisu - kniha od našej mladej a začínajúcej autorke Viktórie Drgoncovej.

Autorka vás nebude šetriť a už na prvých stranách vás vtiahne do nebezpečenstva zmutovaných ľudí, kde sa postupne oboznámite zo situáciou, prostredím, vedľajšími postavami a našou hlavnou hrdinkou Cynthiou.

Príbeh je písaný v prvej osobe z pohľadu Cynthie, ktorá "sprevádza" celým príbehom a môžeme pozorovať do akých problémov a nebezpečenstiev sa vie dostať. Cynthia žije so skupinou ľudí na okraji lesa v pivnici pod troskami niekdajšieho domu. Túto skupinu ľudí tvoria muži, ženy a aj deti a ich spoločnou úlohou je prežiť túto skazu, ktorá trvá už dva roky. Tou skazou sú nakazení ľudia, ktorí sa menia na monštrá, ktoré túžia len a len po ľudskom mäse. Cez deň sa skrývajú pod zemou, pretože slnko by zničilo ich zmutovaný gén a zabilo by ich to, a vychádzajú až po západe slnka.

Uvedomujú si, že ich pobyt v pivnici sa musí čo najskôr ukončiť a nájsť si vhodnejšie miesto na bývanie. A práve tým sa začína všetko komplikovať a zamotávať.

Zaujal vás popis ku knihe? Knihu Nepriatelia Urdisu od vydavateľstva Art Floyd nájdete v našej ponuke. Prajeme Vám príjemné a napínavé čítanie.