Nechajte knihy prehovoriť a ponorte sa do sveta kúzelného čítania


Najlepšie vždy je, keď sa spojí príjemné s užitočným. Že tak môže byť aj v prípade čítania kníh,o to sa postarali výrobcovia hračiek a darčekových predmetov ALBI.

Svojou novinkou hovoriaca kniha od ALBI si získali priazeň mnohých detí, ale aj ich rodičov, ktorých čítanie so svojimi ratolesťami baví ešte viac.


Čo sú vlastne hovoriace knihy?


Je to ďalší prípad, ktorý dostali Jupiter, Bob a Peter ako slávni Traja pátrači od Alfreda Hitchcocka?

Nie, nie... Ten sa volal Záhada hovoriacej lebky alebo Záhada šepkajúcej múmie a pátrači si pri ňom trošku potrápilo mozgové závity.

Hovoriaca kniha je skôr synonymum pre audioknihy. Albi vydalo edíciu kúzelné čítanie - sú to knihy pre deti na rôzne témy, ktoré majú za úlohu deti zábavnou formou naučiť vedomosti z rôznych oblastí ako: Prírodoveda, Svet zvierat, Hravé učenie, Hravá Angličtina, Dinosaury, Albi kniha o Slovensku, Spievanky, Rozprávky na dobrú noc a ďalšie.

Knihy nahovorili známi slovenskí moderátori a herci.

Knižky z edície kúzelné čítanie fungujú pomocou kúzelného pera - ALBI ceruzka.

Je to niečo podobné, ako čarovná palička z knihy Harry Potter?

Na túto otázku nevieme s určitosťou odpovedať, ale isté je, že ak chceme, aby hovoriaca albi kniha prehovorila, potrebujeme k tomu ceruzku albi.

Takže nepotrebujeme čarovné zaklínadlo "Expecto Patronum", aby sme odohnali Dementorov a rovnako nepotrebujeme ani zaklínadlo "Aresto Momentum" (zaklínadlo z Harryho Pottera, ktoré spomalí čas), lebo pri čítaní alebo lepšie povedané počúvaní Albi knižiek sa vám čas naozaj spomalí.

Zopár základných informácii o tomto kúzelnom pere od Albi: Elektronická ALBI ceruzka slúži ako čítačka špeciálneho kódu. Ten je ukrytý priamo na stranách kníh. Vďaka tejto technológii dokáže ceruzka predčítať text vytlačený v knihe a aj text skrytý pod ikonami či obrázkami. Takže vám stačí jedna ceruzka a môžete s ňou čítať všetky knižky z edície kúzelné čítanie.

V hovoriacich knihách nájdete obrovské množstvo doplňujúcich informácií, ale tiež vedomostné či postrehové hry.

Doplnkovou funkciou albi ceruzky je aj to, že vďaka internej pamäti ju môžete používať ako MP3 prehrávač alebo ukladacie zariadenie USB. Obsahuje aj funkciu nahrávania zvuku. Pomocou špeciálnych samolepiacich štítkov si tak môžete nahovoriť vlastné hovoriace knihy.

ALBI kúzelné čítanie


Čo je to kúzelné čítanie?


Kúzelné čítanie je unikátny vzdelávací koncept, vďaka ktorému sa deti zábavnou a pútavou formou dozvedia množstvo zaujímavých a užitočných informácií. Kúzelné čítanie je určené pre deti v predškolskom veku, ale aj pre staršie deti, no bezpochyby zaujme tiež dospelých. Záleží len na tom, akú knihu si práve vyberiete.

Vyrobené sú pod známou značkou spoločenských hier a hračiek ALBI.

Vďaka špeciálnej technológii môžu hovoriace knihy naplno využívať aj deti v predškolskom veku, ktoré ešte nevedia čítať. Sami si tak môžu „prečítať“ rozprávku alebo sa hravou formou naučiť poznávať farby, číslice, písmená či najrôznejšie tvary.

Všetky tieto zručnosti si potom trénujú v zábavných edukačných hrách, ktoré sú tiež súčasťou kníh. Staršie deti a dospelých určite zaujme interaktívny atlas sveta či zvierat alebo kniha na výučbu angličtiny. Používatelia nepochybne ocenia fakt, že knihy nahovorili populárni interpreti ako Boris Farkaš, Anna Šišková či Dominika Zeleníková.


Ako funguje kúzelné čítanie ALBI? ALBI ceruzka - všetko o kúzelnom pere od ALBI?


Je to veľmi jednoduché. Elektronická ceruzka slúži ako čítačka špeciálneho kódu, ktorý je ukrytý priamo na stranách kníh. Vďaka tejto technológii dokáže ceruzka predčítať text vytlačený v knihe a aj text skrytý pod ikonami či obrázkami. To je však len zlomok toho, čo Kúzelné čítanie dokáže.

V hovoriacich knihách nájdete obrovské množstvo doplňujúcich informácií, ale tiež vedomostné či postrehové hry. Veľkou výhodou je, že elektronická ceruzka funguje so všetkými knihami z edície Kúzelné čítanie a nepotrebujete teda pre každú knihu novú elektronickú ceruzku.

Elektronická ceruzka má aj ďalšie doplnkové funkcie. Vďaka internej pamäti ju môžete používať ako MP3 prehrávač alebo ukladacie zariadenie USB. Ceruzka má tiež funkciu nahrávania zvuku. Pomocou špeciálnych samolepiacich štítkov si tak môžete nahovoriť vlastné hovoriace knihy.


Garancia kvality a záruky



Kompletná edícia Kúzelné čítanie


Ak sa s hovoriacimi knihami od ALBI práve zoznamujete, odporúčame štartovacie ALBI balíčky, v ktorých nájdete potrebnú ALBI ceruzku. V balení je priložená aj kniha z edície Kúzelné čítanie. V našej ponuke máme k dispozícii 4 verzie štartovacích ALBI balíčkov:

Štartovacie ALBI balíčky:

Hravé učenie + ALBI pero
Hravá Angličtina + ALBI pero
Svet zvierat + ALBI pero
Atlas sveta + ALBI pero

Ak ste úplný začiatočník kúzelného čítania, odporučili by sme SET Hravé učenie + ceruzka.

Klasické ALBI knihy:

Hovoriaca kniha Hravé učenie
Hovoriaca kniha Hravá Angličtina
Hovoriaca kniha Svet zvierat
Hovoriaca kniha Atlas sveta
Hovoriaca kniha Hravá prírodoveda
Hovoriaca kniha Zvieratká v ZOO
Hovoriaca kniha Zvieratká na farme
Hovoriaca kniha Dinosaury
Hovoriaca kniha Moje prvé písmenká
Hovoriaca kniha Rozprávky na dobrú noc
Hovoriaca kniha Môj svet
Hovoriaca kniha Človek a príroda
Hovoriaca kniha Ľuské telo
Hovoriaca kniha Slovensko
Hovoriaca kniha Doprava


Hovoriaca kniha Anglický obrázkový slovník
Hovoriaca kniha Nemecký obrázkový slovník


Hovoriaca kniha Spievanky
Hovoriaca kniha Básničky z lesa


Hovoriaca kniha Hra do auta
Hovoriaca kniha Cesta okolo sveta

Hovoriace ALBI pexeso:

Hovoriace pexeso Dopravné prostriedky
Hovoriace pexeso Hudobné nástroje
Hovoriace pexeso Veselé zvieratká


Pripravujeme v edícii ALBI kúzelné čítanie



Novinky z edície ALBI kúzelné čítanie