Spoločenská hra Dominion je určená pre 2 až 4 hráčov.

Hru začínate iba s pár "meďákmi" a statkami.

Cieľom hry je získať čo najviac provincií, vojvodstiev alebo statkov, ktoré majú najvyššiu cenu na konci hry. Na to, aby ste si ich kúpili však potrebujete aj peniaze a dávku šťastia, aby vám v danom kole prišlo do ruky čo najviac kartičiek s peňažnou hodnotou.

Dominion

je kartová hra a celý priebeh hry sa odvíja od kariet na vašej ruke. Hráči si vytiahnú z balíčka vždy po 5 kariet, ktoré v danom kole použijú.

Sú 3 typy kariet:

1. akčné - obsahujú určitú akciu, ktorú môžete danou kartou vykonať - zložiť súperové karty, nahliadnuť mu do kariet, ukradnúť mu peniaze, potiahnuť si ďalšie karty a podobne. Môžu obsahovať aj peňažnú hodnotu, ktorá sa započítava ku vášmu nákupu.

Dominion - Hracie kartičky

2. peňažné - Meďák - hodnota 1, Strieborňák - hodnota 2 a Zlaťák - hodnota 3. Za výslednú sumu všetkých hodnôt v danom kole si môžete nakúpiť ďalšie kartičky, prípadne statky a provincie.

Dominion - Peňažné karty

3. karty s víťaznými bodmi - sú to hodnoty statkov, provincií alebo vojvodstiev. Tieto karty sa na konci hry cenia a počítajú sa hodnoty na nich uvedené. Hráč s najväčším súčtom všetkých hodnôt víťazných kariet sa stáva víťazom :)

Dominion - víťazné body

Veľkú úlohu v hre však zohráva aj náhoda. Síce sa môžete sami rozhodnúť, akú kartičku si v danom kole kúpite, ale nikdy neviete, aké karty si vytiahnete v ďalšom kole a aké akcie budete môcť vykonať alebo koľko peňazí budete mať na ďalší nákup. A počas kola vám ich navyše ešte aj môže niekto ukradnúť :)

Jedná sa však o veľmi zábavnú a napínavú spoločenskú hru. Hra získala aj ocenenie Hra roku 2009 a ku základnej verzii dodnes vyšlo aj viacero rozšírení s novými kartičkami, ktoré otvárajú nové možnosti v hre.

Pôvodnú hru a všetky jej rozšírenia nájdete v našej ponuke Spoločenské hry - Spiel des Jahres.


Prajeme vám príjemnú zábavu - vaše auraknihy.sk    Internetové kníhkupectvo auraknihy.sk - knihy, hry, 3D puzzle k vašej spokojnosti