Aj tento rok sa stretla partia mladých ľudí z obce Zákamenné a ich známi a zorganizovali spolu v poradí 5. ročník Behu na Štibeľ - populárny štýl behu do kopca.

Beh na Štibeľ - Beh do kopca 5. ročník


Trasa mala dĺžku 5,4 km a prevýšenie 462 m.
Trasa začína na futbalovom ihrisku v Oraviciach (Zákamenné). Tu na konci čakalo všetkých zúčastnených aj chutné občerstvenie, o ktoré sa organizátori spolu s ochotnými kamarátmi postarali.

Trasa viedla z ihriska smerom ku kopcu Prípor nad obcou Zákamnenné. Bežalo sa cez novonatretý most :)

Most pred úpravou Most po úprave


Profil trasy:

Profil trasy Behu na Štibeľ

Trasa bola zo začiatku asfaltová a za mostom sa postupne zmenila na lesnú cestu a začalo aj prvé a dlhé stúpanie nahor, ktoré trvalo približne 2 km po peknej slnečnej lúke. Približne po 2 km trasy vchádzate do lesa, ktorí uvítate ako príjemné schladenie. Tam ešte 500 m stúpate a dostávate sa na ďalšiu horskú lúku na štýl "vysokohorskej hole". Nachádzate sa na vrchu Prípor a pred vami už začínate vidieť cieľ behu - Štibeľ.

Tu chytíte druhý dych, lebo po "rovinke" sa beží vyše kilometra.

Beh na Štibeľ 1 Beh na Štibeľ 2

A dostávate sa do záverečnej fázy. Začína sa druhé stúpanie, z ktorého najstrmšia časť je práve posledných pár metrov od cieľa. Väčšina účastníkov si vychutnáva práve túto záverečnú časť na preverenie svojich síl.

A dostávate sa do cieľa, kde vás už čakajú pekné asistentky, ktoré merali čas. V cieli na vás čaká príjemné občerstvenie - voda a chutné šťavnaté ovocie.

Beh na Štibeľ - v cieli :)

Po dobehnutí posledného účastníka sa všetci pomaly poberú naspäť na začiatok celej akcie - futbalové ihrisko, kde sa za ten čas pripravilo občerstvenie a na uhasenie smädu je tu pripravené špeciálne pivo zo stánku Československá pivotéka. Prebieha tu aj vyhodnotenie súťaže, ktoré má viacero kategórii ako napr: ženy, muži, deti alebo najstarší účastník behu.

Vyhodnotenie behu na Štibeľ

Počas celej akcie prebiehala dobrá nálada a aj počasie vyšlo na jednotku :)

Občerstvenie po absolvovaní behu na Štibeľ :) Občerstvenie po absolvovaní behu na Štibeľ :)


Tešíme sa na ďalší ročník tohto podujatia - Beh na Štibeľ 6 

Auraknihy.sk