Obecná knižnica Zákamenné

Mnohí z nás si knižnicu pamätajú ešte z detstva, keď nás tam pani učiteľky zobrali na exkurziu. Dodnes sa mi vryl do pamäti ten deň a pocit, ktorý tam ostal až dodnes. Knižnica je miesto, kde sa človek vždy cíti trošku inak. Niektorí ju odvtedy navštevujú pravidelne, iní občas alebo zriedkavo, a niektorí možno aj pozabudli, že sa v našej obci knižnica stále nachádza a funguje.

Dnešná doba je rýchla. To si uvedomuje dnes asi každý.

Zastavte sa na chvíľku a vráťte sa v čase návštevou knižnice v Zákamennom.

Kde nás nájdete?

Knižnica Zákamenné - kde nás nájdete

Navonok sa môže zdať, že práve tu sa zastavil čas, ale vo vnútri sa to zmenilo aj tu :)

Za pomoci obce Zákamenné a Fondu na podporu umenia sa podarilo aktualizovať ponuku o zaujímavé knižné novinky.

Nové knihy - knižnica Zákamenné

Zoznam kníh pre knižnicu

- bol vypracovaný tak, aby spĺňal očakávania a vyhovel aj aktuálnym požiadavkám stálych návštevníkov. Na chuť si prídu deti všetkých vekových kategórii, ale aj mladí či starší občania, ktorí radi siahnu po dobrej knihe. Do knižnice pribudlo viac ako 100 kníh od známych slovenských a svetových autorov. Leporelá pre najmenších, beletria, ženské romány, detektívky, ale aj pár odborných a cudzojazyčných kúskov. Pre priaznivcov športu tu nájdete knihy o florbale, ktorý má dnes veľkú obľubu, zaujímavý parkour alebo Malú červenú knihu o behu.

Na svoje si prídu aj priaznivci šachu. Knihy boli vyberané starostlivo s ohľadom na dopyt od pravidelných návštevníkov knižnice, od ponuky trhu a na základe odporúčaní. A nebolo to ľahké, keďže dnes sú kníh tisíce a orientovať sa v tom nie je až také jednoduché, a hlavne ak chce človek vyhovieť každému.

Knihy pre obecnú knižnicu Zákamenné zabezpečilo oravské internetové kníhkupectvo Auraknihy.sk zo Zákamenného.

Kompletný zoznam kníh pridaných do knižnice: Zoznam nových kníh v knižnici Zákamenné

Čo je potrebné, aby ste si mohli knižku požičať?

Vybavenie čitateľského preukazu.

Cena za čitateľský preukaz pre dospelého je 1,20 € a cena pre deti 0,70 €. A už  len obuť návleky a môžete si veselo požičiavať :)

Otváracie hodiny knižnica Zákamenné:

Pondelok - 11:00 - 15:00

Utorok - 11:00 - 15:00

Streda - 11:00 - 15:00

Štvrtok - 11:00 - 15:00

Piatok - 12:00 - 16:00

Ochotný personál vám v prípade otázok určite poradí.

Býva to už tak, že keď niečo nové prichádza, staré naopak odchádza. Tento osud sa týka aj knižnice.

Takže na jednej strane pribudli knižné novinky, ale je potrebné aj staršie knihy vyradiť, aby sa uvoľnilo v poličkách miesto pre tieto nové a žiadané knihy.

Ale pozor!

Knihy na vyradenie sa taktiež starostlivo zvážili, musela to schváliť komisia. Vyberali sa na základe záujmu, niektoré sú už veľmi poškodené a rozpadnuté, v ponuke sa ich nachádza viac, takže niektorých kusov bolo zbytočne veľa, o niektoré dlhodobo nebol prejavený záujem, niektoré už nie sú aktuálne a podobné prípady. Každá kniha má svoj príbeh. A preto sa každá zvažovala osobitne.

Ale ešte stále je tu šanca a aj tieto vyradené knihy si môžu nájsť nového majiteľa.

Občianske združenie Kapce o.z. plánuje 30.6.2018 v našej obci Zákamenné niečo ako "blší trh" s názvom Haraburza.

A tieto knižky tu budú v ponuke za symbolické ceny - ktoré sa stanovia podľa aktuálnej ponuky. Výťažok z predaja týchto kníh pôjde na podporu modernizácie knižnice, takže ak by mal niekto záujem a podporu knižnice v Zákamennom, určite sa koncom júna zastavte na tomto podujatí.