Klasický školský atlas sveta...

Už od základnej školy sa s ním stretávajú žiaci základných a stredných škôl. Asi mnohým z nás teraz prebehol mráz po chrbte pri spomienke na slepú mapu alebo charakteristika krajiny s pomocou práve tohto školského atlasu.

Kto za tým všetkým stojí ? :)

Vydavateľstvo Harmanec dlhé roky vydávalo školské atlasy a mnohí z nás ešte dodnes majú vo svojej knižnici tento unikát. Atlas za roky aktualizácii, zmien hraníc a politických zmien, prešiel aj zmenami v jednotlivých vydaniach. Aktuálnu verziu atlasu nájdete v našej ponuke - nový Školský atlas sveta.

Ale aj samotné vydavateľstvo Harmanec prešlo za roky svojej činnosti ku zmene a aktuálne knihy, mapy a atlasy vydáva pod názvom vydavateľstvo CBS.

Jeho pôsobenie začalo približne v roku 2017/2018 a milovníkom histórie a máp už stihlo priniesť mnoho krásnych zaujímavých publikácii.

Po úspešnej edícii Slovensko z neba, v ktorej ste mohli nahliadnuť na krásne fotografie z nebeskej perspektívy na rôzne časti Slovenska, prichádza s historickými mapami, ktoré boli vytvorené k významných výročiam v histórii nášho štátu.

Prvá mapa bola vydaná k príležitosti 100 rokov vzniku Československa - historická mapa ČSR - v skladanej a nástennej verzii. Táto krásna mapa je obojstranná:

Predná strana - historická mapa Československa spolu s príbehom jeho storočnej histórie. Mapu dopĺňajú portréty všetkých prezidentov, štátnych znakov, bankoviek a máp s vývojom nášho územia od roku 1918 do súčasnosti.

Zadnú stranu dotvárajú maľované súčasné mapy Českej a Slovenskej republiky s maľovanými dominantami oboch krajín a informáciami o ich súčasnosti.

4.5.2019 si pripomenieme ďalšiu významnú, zároveň smutnú udalosť v histórii Slovenska. Tento deň pred sto rokmi tragicky zahynul pri leteckom nešťastí generál Milan Rastislav Štefánik.

Na výročie jeho pamiatky vydavateľstvo CBS vytvorilo ďalšiu krásnu mapu - Letecká mapa storočnica Milan Rastislav Štefánik.

V našej ponuke nájdete dve verzie:

Nástenná letecká mapa Štefánik

Skladaná letecká mapa Štefánik

Aj táto mapa je obojstranná:

Predná stranu leteckej mapy Štefánik zobrazuje mapu Slovenska s vyznačenými trasami pre pilotov, a taktiež sú na nej vyznačené miesta, ktoré sa z lietadla oplatí vidieť. Výber miest je vytvorený autorom knižnej edície Slovensko z neba Milanom Paprčkom.

Zadná strana mapy je tvorená životopisom generála M.R.Štefánika. Mapa je doplnená maľovanými portrétmi významných osobností slovenské letectva a zaujímavými strojmi na slovenskom nebi. Nájdete tam aj zoznam letísk na Slovensku.

Mapy vydavateľstvo CBS