Síce malá knižka v mäkkej väzbe, má iba 97 strán, ale aj tak ponúkne čitateľovi mnoho zaujímavých a poučných informácii o tom, ako nájsť svoju pravú cestu - v zmysle individuálnej životnej cesty každého z nás.

Každý si určite neraz pokladá otázku o tom, kto sme, aký je náš účel, kam smerujeme a podobne. Odpoveď sa nám snaží ukázať autor Valerij Sineľnikov vo svojej knihe Ako nájsť svoju pravú cestu.

Knižka bola vydaná v slovenskom jazyku vydavateľstvom Eugenika v roku 2013.

Popisuje, že cesta každého z nás je pre každého jedinca individuálna. To, čo je cestou pre jedného, nemusí a väčšinou ani nie je cestou pre druhého. Rovnako to, čo sa niekomu zdá správne, je pre iného nesprávne.

Každopádne, všetci by sme mali smerovať k rovnakému cieľu a to tak, ako najlepšie vieme. Je potrebné, aby sme boli pri plnom vedomí a nie zahltený rôznymi nepotrebnými myšlienkami, aby sme mohli počúvať to, čo sa nám snaží povedať naše vnútro. Je potom potrebná aj dostatočná silná vôľa, aby sme sa toto vnútro alebo intuíciu naučili počúvať a dôverovali jej. Potom by sme mali byť na svojej ceste a nič na svete by nás nemalo zastaviť.