Bohovia viny - kniha od známeho autora detektívnych príbehov Michael Connelly vás určite vtiahne do deja a budete si pripadať, ako keby ste na mieste poroty sedeli vy.

Známy advokát zo zadného sedadla svojho Lincolnu Michael Haller teraz dostane prípad muža obvineného z vraždy prostitútky. Z prostitútky sa nakoniec vyvinie Michaelova bývalá zverenkyňa a muž o sebe tvrdí, že je nevinný.

Michael prípad berie ako svoju osobnú prioritu a tak začína proces, v ktorom bude musieť čeliť "bohom viny" v porote a presvedčiť ich o nevine svojho klienta, ale takisto aj svojim vlastným, ktorí ho prenasledujú z minulosti.

Celkom pútavá kniha, aj keď osobne sa mi viac páčia príbehy s detektívom Harry Bosch a hlavne jeho staršie knihy, ktoré už dnes žiaľ nie sú dostupné. Dúfam, že sa časom pripraví ich dotlač.

V roku 2018 má pre vás autor pripravenú novinku Michael Connelly - Dve tváre pravdy, kde sa opäť stretneme s hrdinom Harry Bosch. Rok 2019 v znamení Connellyho by mal priniesť dotlač titulu Michael Connelly - Čierny ľad vydavateľstvom Slovart. Držme palce, aby sa to aj podarilo.