O autorovi Michael Connelly


Michael Connelly je jedným z najlepších a najúspešnejších amerických autorov detektívnych príbehov. A to nielen vo svete, ale aj na Slovensku. Narodil sa v roku 1956, vyštudoval žurnalistiku a tvorivé písanie a spočiatku pracoval ako novinár. Debutoval v roku 1992 románom The Black Echo slovenského prekladu sa dočkal v roku 2009 pod názvom Temná ozvena vydavateľstvom Slovart. Jedná sa o prvý z románového cyklu s detektívom Harry Bosch, za ktorý dostal cenu Edgar Award za najlepší kriminálny debut.

Napísal už viac ako tridsať románov a do slovenského jazyka ich zatiaľ bolo preložených 32. Kompletný zoznam podľa toho, ako boli jednotlivé knihy preložené do slovenského jazyka nájdete nižšie v tomto článku. Na motív kníh Krvná pomsta a Advokát zo zadného sedadla nakrútené úspešné filmy.

„Najnovšia kniha od autora Michael Connelly - Púštna hviezda

Autor v súčasnosti pracuje aj ako výkonný producent seriálu Bosch, ktorý tiež natočili podľa jeho románov. Žije striedavo v Kalifornii a na Floride.


Michael Connelly a jeho tvorba


Michael Connelly je známy americký autor detektívnych príbehov. Aktuálne má na konte 32 kníh, ktoré boli preložené do slovenského jazyka a vydané vydavateľstvom Slovart.
Hlavnými postavami v jeho príbehoch sú detektív Harry Bosch - alebo Hieronymus Bosch (podľa slávneho maliara) - Prípady Harryho Boscha, Terry McCalleb a Mickey Haller.


Harry Bosch

Hieronymus “Harry” Bosch je veterán z oddelenia vrážd. Patrí medzi hlavné postavy v Connellyho knihách.



Terry McCaleb



Mickey Haller



Cassie Black

Cassidy “Cassie” Black je profesionálna zlodejka v knihe Zradný mesiac



Rachel Walling

Agentka FBI, ktorá vystupovala v knihách: Básnik smrti, Úžiny, Vyhliadka, Echo park, Strašiak, Výstraha, Spiatočka, Prípad s čiernou skrinkou, Izba v plameňoch.



Jack McEvoy

Novinár, ktorý vyriešil prípady sériových vrahov v knihách Básnik smrti, Strašiak a Výstraha.



Renée Ballard


Väčšina kníh je napísaná tak, že sa osudy týchto hrdinov nespájajú a knihy sú o ich samostatných vyšetrovaniach. Ale v niektorých knihách Harry a McCalleb vyšetrujú spoločne sériové vraždy policajtov a v niektorých sa zase prepojí osud Harryho a Hallera.


Vlastný príbeh s tvorbou autora Michael Connelly


S tvorbou Michaela Connellyho som sa stretol prvý krát na Vianoce 2007, kedy sme pod stromček dostali knihu Krvná pomsta.

Moje Vianoce boli teda v tomto duchu. Vykonával som iba potrebné spoločenské aktivity - ako spoločný obed, návšteva a pod., ale v hlave som mal iba to, ako sa rýchlo vypariť a dočítať ostávajúce stránky tejto detektívky. Po prečítaní knihy Krvná pomsta som si povedal, že od autora Michael Connelly musím prečítať všetky knihy. Aké bolo moje prekvapenie, keď som zistil, že na motív knihy bol natočený aj film Krvná pomsta v hlavnej úlohe s hercom Clint Eastewood, ktorý film aj režíroval. Lenže v tej dobe sa ešte filmy nedali sťahovať tak jednoducho, ako je to dnes, ale vďaka trpezlivosti sa podarilo :)

Tak som začal postupne do zbierky pridávať jeho dostupné diela. Na obale Krvnej pomsty bol zoznam autorových vydaných kníh a tak som knihy začal hľadať po kníhkupectvách. Vtedy som asi poznal iba Martinus. Pri každej knihe bol uvedený popis a tak som si ako druhú v poradí vybral knihu Básnik smrti. Bol to zásah do čierneho.

Ani neviem popísať všetky pocity, ktoré som pri tejto knihe prežil a to nehovorím o strachu, že vraha policajtov stretnem niekde vonku v okolí nášho domu. Knihu som takisto musel dočítať až do konca. Potom začali do mojej zbierky pribúdať ďalšie knihy, dostával som ich aj ako darčeky, lebo samozrejme som každému prezradil, že sa mi autorove knihy páčia. Aké bolo moje prekvapenie, keď som zistil, že Básnik smrti má aj pokračovanie - Úžiny. Problém však bol, že knihu som už nikde nevedel zabezpečiť. Vo všetkých slovenských kníhkupectvách bola vypredaná a nakoniec sa mi ju asi po pol roku, možno aj roku podarilo zohnať ešte v niektorom českom kníhkupectve, kde som síce aj s dopravou preplatil knihu asi o 100%, ale musel som ju mať.

Na knihu Mesto kostí som si musel vybaviť čitateľský preukaz v susednom meste, lebo kniha už bola taktiež vypredaná, ale v knižnici ju ešte mali. Najskôr som ale vyše mesiaca musel čakať, kým sa kniha uvoľní a bude k dispozícii.

Podobné to bolo aj s titulmi Čierny ľad, Vyhliadka, Betónová blondína, Smrť v meste anjelov, Všetko pre prachy a konečne po rokoch som túto zbierku zavŕšil aj titulom Zradný mesiac.

Skompletizovanie tejto zbierky mi trvalo teda od roku 2007 po rok 2017, kedy som do zbierky pridal titul Zradný mesiac, za ktorý som zaplatil 16 € aj s poštovným. Posledných 5 týchto starších kníh ma stáli približne rovnako.

Kniha Čierny ľad je jedno z najvydarenejších detektívok od autora a prinášame potešujúcu správu, že vydavateľstvo Slovart plánuje dotlač alebo nové vydanie na rok 2019. Takže sa my milovníci Connellyho detektívok môžeme tešiť na Čierny ľad v novom vydaní.



Podarilo sa mi tak dať dokopy kompletnú zbierku titulov autora Michael Connelly vydaných vydavateľstvo Slovart v slovenskom jazyku v pôvodných vydaniach. V rokoch 2015 a 2016 ešte vydavateľstvo Slovart vydalo zopár týchto starších vypredaných titulov v brožovanej väzbe bez prebalu, ale tie som už do zbierky nezaradil. Pôvodným cieľom boli iba klasické vydania v slovenskom jazyku v pevnej väzbe s prebalom. A to sa mi po desiatich rokoch podarilo cool


TOP 5 od autora Michael Connelly podľa Auraknihy.sk

1. Zradný mesiac

2. Čierny ľad

3. Krvná pomsta

4. Všetko pre prachy

5. Úžiny



Kompletná zbierka kníh od autora Michael Connelly (usporiadané podľa vydania originálov):



1. Temná ozvena (originálny názov - The Black Echo 1992, slovenské vydania 2009/2019 vydavateľstvo Slovart)
Minulosti sa človek tak ľahko nezbaví. Hlavne tej najtemnejšej. Presvedčiť sa o tom mohol neraz aj detektív Harry Bosch a presvedčí sa o tom aj v príbehu Temná ozvena. Je nájdená mŕtvola a Harry zistí, že sa jedná o svojho spolubojovníka z čias vojny vo Vietname.
2. Čierny ľad (originálny názov - The Black Ice 1993, slovenské vydania 2002/2019 vydavateľstvo Slovart)
Hlavným hrdinom príbehu Čierny ľad je detektív Harry Bosch. Jeho kolega Calexico Moore spácha samovraždu, ale Harrymu sa na nej niečo nepozdáva a rozhodne sa ju prešetriť. Dostane sa na stopu drogy zvanej „čierny ľad". Podľa všetkého bol v tom zapletený aj jeho kolega a to mu dáva dôvod pátrať aj na vlastnú päsť.
3. Betónová blondína (originálny názov - The Concrete Blonde 1994, slovenské vydanie 2001 vydavateľstvo Slovart)
Detektív Harry Bosch musí opäť pátrať po vrahovi prostitútok, ktorého volajú Bábikár. Síce sa mu ho podarilo pred niekoľkými rokmi zneškodniť a zastrelil ho pri zatýkaní v domnienke, že vrah siaha pod vankúš po zbraň, ale nakoniec vytiahol iba parochňu. Vdova po Bábikárovi žiada odškodné, lebo si myslí, že Harry ho zabil úmyselne. Do toho sa opäť objaví nová básnička, akú zvykol Bábikár posielať a detektívom oznamuje, kde je ukrytá ďalšia obeť - keďže ostala zabetónovaná v základoch budovy, pomenovali ju Betónová blondína.
4. Posledný kojot (originálny názov - The Last Coyote 1995, slovenské vydanie 2008 vydavateľstvo Slovart)
Život Harryho Boscha sa nevyvíja veľmi priaznivo. Opustila ho priateľka, dom, ktorý je poškodený po zemetrasení odsúdili na demoláciu. V práci napadol svojho nadriadeného a musí odovzdať policajný preukaz. Navyše je nútený chodiť na sedenia so psychologičkou. Vo svojej voľnej chvíli sa vráti hlboko do minulosti a začne vyšetrovať vraždu svojej matky. Ocitá sa zoči voči nepriateľovi, ktorý je vplyvný a smrteľne nebezpečný.
5. Básnik smrti (originálny názov - The Poet 1996, slovenské vydania 2001/2015 vydavateľstvo Slovart)
Novinár Jack McEvoy sa špecializuje na smrť a píše o zločinoch. Jeho profesionálny prístup však rozbije šokujúca samovražda brata, ktorý bol detektívom na oddelení vrážd. Rozhodne sa jeho samovraždu prešetriť, lebo v poslednej dobe bolo podobných prípadov samovrážd policajtov viac.
6. Kufrové tango (originálny názov - Trunk Music 1997, slovenské vydania 2011/2015 vydavateľstvo Slovart)
Harry Bosch sa vyberie po stopách peňazí, ktoré ho zavedú až do Las Vegas a opäť stretáva starú lásku. Miešať lásku a prácu sa nie vždy vyplatí, hlavne ak ide o Harryho Boscha. Nové vydanie knihy - Kufrové tango v mäkkej väzbe.
7. Krvná pomsta (originálny názov Blood Work 1998, slovenské vydania 2007/2015 vydavateľstvo Slovart)
Terry McCaleb má choré srdce a nutne potrebuje transplantáciu. Nájde sa darca a srdce mu vymenia. Všetko je v poriadku, až pokým ho nenavštívi mladá žena, ktoré mu oznámi, že srdce patrilo jej sestre, ktorú niekto násilne zavraždil. Poprosí Terryho o pomoc a vyriešenie prípadu. Na motív knihy je natočený aj film Blood Work 2002 v hlavnej role Clint Eastwood
8. Smrť v meste anjelov
(originálny názov - Angels Flight 1999, slovenské vydanie 2002 vydavateľstvo Slovart)
Prípad vraždy známeho afroamerického právnika, ktorého mŕtvolu našli v kabínke lanovky v Los Angeles. Právnik svoju prax založil na sporoch s LAPD, takže polícia sa domnieva, že vrahom môže byť niekto z policajného zboru. Prípad je pridelený detektívovi Harry Bosch, ktorý postupne odhalí všetky diely v tejto skladačke a podarí sa mu dostať pravde na koreň.
9. Zradný mesiac (originálny názov - Void Moon 2000, slovenské vydanie 2002 vydavateľstvo Slovart)
Kniha Zradný mesiac je jedna z mála, v ktorých ako hlavný hrdina nevystupuje Bosch, McTalleb, McEvoy alebo Haller. Hrdinkou príbehu je mladá Cassie Black, ktorá si chcela splniť svoj "americký sen" a rýchlo zbohatnúť. Veľmi napínavá a výborná detektívka z pera Michaella Connellyho. Z nášho výberu patrí do TOP 5.
10. Temnejšia než noc (originálny názov - A Darkness More Than Night 2001, slovenské vydanie 2002 vydavateľstvo Slovart)
V knihe Temnejšia než noc sa stretávajú dvaja hrdinovia Connellyho príbehov Terry McCaleb a Harry Bosch. Terry má za úkol vyšetriť surovú vraždu, ktorá bola naaranžovaná podľa obrazu od maliara Hieronymus Bosch. Po tomto maliarovi pomenovala matka aj svojho syna Harryho, ktorý sa teraz stáva hlavným podozrivým z vraždy. Terrymu sa však niečo nezdá a rozhodne sa to prešetriť. Ako nakoniec dopadne spolupráca týchto dvoch charizmatických detektívov?
11. Mesto kostí (originálny názov - City Of Bones 2002, slovenské vydania 2003/2004 vydavateľstvo Slovart)
Náhodný nález ľudskej kosti pri prechádzke privedie detektíva Harryho Boscha na stopu starého nevyriešeného zločinu. Na motív knihy bol natočený aj seriál Bosch, ktorý sa vďaka svojej obľúbenosti dočkal už piatej série.

12. Všetko pre prachy (originálny názov - Chasing The Dime 2002, slovenské vydanie 2003 vydavateľstvo Slovart)
Detektívka Všetko pre prachy je jedna z mála kníh od autora Michael Connelly, v ktorej ako hlavný hrdina nevystupuje Harry Bosch, Terry McCaleb alebo Mickey Haller. V tejto knihe si rolu vyšetrovateľa zahrá chemik Henry Pierce, ktorý sa vo svojej firme snaží vyvinúť nový typ počítača. Ak by sa mu to podarilo, mohol by veľmi zbohatnúť. Kvôli práci sa však rozchádza so svojou partnerkou a nájde si aj nový byt. Na záznamníku však ostal záhadný odkaz z "horúcej linky" (kniha v českom jazyku má názov Horká linka) a Henry sa ho rozhodne preveriť na vlastnú päsť.
13. Stratené svetlo (originálny názov - Lost Light 2003, slovenské vydanie 2004 vydavateľstvo Slovart)
Každý občas potrebuje nájsť to svetlo na konci tunela a presvedčí sa o tom aj detektív Harry Bosch v knihe Stratené svetlo. Odložený starý prípad ho opäť prinúti pustiť sa do vyšetrovania a to aj napriek tomu, že po poslednom prípade v Meste kostí odchádza na dôchodok.
14. Úžiny (originálny názov - The Narrows 2004, slovenské vydanie 2004 vydavateľstvo Slovart)
Kniha Úžiny sa hrá s nervami čitateľa. O to viac, keď si dáte do spojitosti, že nadväzuje na knihu Básnik smrti. V tejto knihe dokonca Harry Bosch vyšetruje tragickú smrť jedného z hlavných hrdinov Connellyho príbehov - Terryho McCaleba. A objavia sa aj ďalšie samovraždy policajtov. Žeby sa predsa len opäť dostal na svetlo sveta Básnik smrti? Veľmi napínavý detektívny príbeh.
15. Posledná šanca (originálny názov - The Closers 2004, slovenské vydanie 2005 vydavateľstvo Slovart)
Harry Bosch sa vracia ku polícii vďaka takzvanej trojročnej amnestii, ktorá umožňuje vrátiť sa tým detektívom, ktorí museli odísť zo zboru pred menej ako tromi rokmi. Ako prvý začnú spolu s partnerkou Riderovou riešiť starší prípad šestnásťročného dievčaťa, ktoré sa nájde s prestrelenou hlavou. Spočiatku to vyzerá na samovraždu, ale čoskoro vyplávajú na povrch nové skutočnosti.
16. Advokát zo zadného sedadla (originálny názov - The Lincoln Lawyer 2005, slovenské vydania 2006/2015 vydavateľstvo Slovart)
Mickey Haller je advokát, ktorý pracuje zo zadného sedadla svojho Lincolna. Chce byť tak svojim klientom nablízku. Vo svojom novom prípade bude obhajovať klienta, ktorý je obvinený s brutálneho napadnutia ženy. Klient tvrdí, že je nevinný a dokonca všetko nasvedčuje tomu, že to tak aj je. Ale to by nebol Michael Connelly, ak by do príbehu nedal aj nejakú zaujímavú zápletku. Na motív knihy bol natočený film The Lincoln Lawyer (2011).
17. Echo Park (originálny názov - Echo Park 2006, slovenské vydanie 2007 vydavateľstvo Slovart)
Keď sa Harry Bosch dozvie, že v roku 1993 s partnerom prehliadli stopu, čo ich mohla priviesť k vrahovi, a zachrániť tak život deviatim ľuďom, jeho istota v role policajného detektíva sa začína rúcať. Pustí sa do vyšetrovania nezvestnej Marie Gestovej, ktorý zmizla cestou zo supermarketu a už ju viac nikto nevidel.
18. Vyhliadka (originálny názov - The Overlook 2007, slovenské vydanie 2008 vydavateľstvo Slovart)
Na vyhliadke Mulholland Drive sa nájde mŕtvola doktora, ktorý mal prístup k rádioaktívnym látkam. Prípad si vezme na starosť Harry Bosch. Vyšetrovanie celkom bežného zločinu sa rýchlo mení na niečo oveľa závažnejšie a nebezpečnejšie.
19. Rozsudok ulice (originálny názov - The Brass Verdict 2005, slovenské vydania 2008/2015 vydavateľstvo Slovart)
Advokát zo zadného sedadla Mickey Haller sa po poslednom prípade, v ktorom takmer prišiel o život, vracia späť na scénu. Po vražde jeho kolegu získa Haller prípad, ktorý by mu mohol zaručiť slávu. Má to však aj nevýhodu, lebo všetko nasvedčuje tomu, že vrah sa potom zameria aj na neho. V prípade vystupuje aj detektív Harry Bosch a Haller ho musí presvedčiť o svojej nevine.
20. Strašiak (originálny názov - The Scarecrow 2009, slovenské vydanie 2010 vydavateľstvo Slovart)
Novinár Jack McEvoy sa opäť stretáva s vraždiacim maniakom. Po tom, ako sa mu podarilo prežiť vraha policajtov s prezývkou Básnik, tentokrát mu bude hroziť nebezpečenstvo od vraha, ktorému dali prezývku Strašiak.
21. Deväť drakov (originálny názov - Nine Dragons 2009, slovenské vydanie 2010 vydavateľstvo Slovart)
Vyšetrovanie tentokrát zavedie Harryho Boscha do ďalekého Hongkongu, kde bude musieť čeliť čínskej mafii. O život pôjde aj jeho dcére. Poradí si Harry s týmto napínavým dobrodružstvom?
22. Spiatočka (originálny názov - The Reversal 2010, slovenské vydanie 2011 vydavateľstvo Slovart)
Príbeh Spiatočka ponúka pre advokáta Mickey Haller novú možnosť. Namiesto klasického obhajovania zločincov má teraz možnosť jedného dostať za mreže. Potrebuje na to však špičkového detektíva. A kto by na to mohol poslúžiť lepšie ako Harry Bosch? Osudy dvoch hlavných hrdinov Connellyho príbehov sa opäť stretnú.

23. Piaty svedok (originálny názov - The Fifth Witness 2011, slovenské vydanie 2012 vydavateľstvo Slovart)
Kniha Piaty svedok od autora Michael Connelly má pre advokáta Mickey Haller zaujímavý prípad. Podarí sa mu dokázať nevinu svojej klientky aj napriek tomu, že do prípadu sa začne miešať skutočná mafia?
24. Kvapka (originálny názov - The Drop 2011, slovenské vydanie 2012 vydavateľstvo Slovart)
Harry Bosch musí opäť riešiť viac prípadov naraz, nevyhne sa ani politickým intrigám. Intuícia Boscha ani teraz nesklame, za oboma prípadmi sa skrýva kopec špiny a nečakaných zápletiek.
25. Prípad s čiernou skrinkou (originálny názov - The Black Box 2012, slovenské vydanie 2013 vydavateľstvo Slovart)
Harry Bosch sa po rokoch vracia k starému odloženému prípadu a verí, že ako v každom prípade aj v tomto bude nejaká čierna skrinka, od ktorej sa odrazí.
26. Bohovia viny (originálny názov - The Gods Of Guilt 2013, slovenské vydanie 2014 vydavateľstvo Slovart)
V románe Bohovia viny advokát Mickey Haller opäť rozohrá smrteľne nebezpečnú partiu. Poškuľuje po poste okresného prokurátora, ale kariérny rozlet mu skomplikuje jeho nový prípad.
27. Izba v plameňoch (originálny názov - The Burning Room 2014, slovenské vydanie 2015 vydavateľstvo Slovart)
Na stôl sa Harry Boschovi opäť dostáva starý prípad, v ktorom sa objavia nové skutočnosti. Harry opäť nadobúda podozrenie, že za celým prípadom je opäť nebezpečné spojenie peňazí a politiky. Okrem toho dostane v práci aj novú partnerku a tá vo svojom voľnom čase pracuje na prípade požiaru, pri ktorom zahynulo viacero ľudí a ona sama vyviazla len zázrakom.
28. Druhá strana (originálny názov - The Crossing 2015, slovenské vydanie 2016 vydavateľstvo Slovart)
Mickey Haller má prípad klienta, ktorý je obvinený z vraždy, ale je presvedčený o jeho nevine. Na svoju stranu potrebuje presvedčiť aj Harryho. Detektív Harry má ťažkú dilemu - prejde na druhú stranu k obhajobe a pridá sa k ľuďom, proti ktorým celý život tvrdo bojoval?
29. Krutá rozlúčka (originálny názov - The Wrong Side Of Goodbye 2016, slovenské vydanie 2017 vydavateľstvo Slovart)
Krutá rozlúčka je strhujúci príbeh o boji proti mocným sveta. Harry po odchode z polície z Los Angeles pracuje na malej mestskej policajnej stanici. Zločin však nikdy nespí a tak ani tu sa nemôže na nedostatok práce sťažovať. Podarí sa mu nájsť nezvestného syna multimiliardára a dolapiť zákerného devianta, ktorý obťažuje hispánske ženy?
30. Nočná zmena (originálny názov - The Late Show 2017, slovenské vydanie 2017 vydavateľstvo Slovart)
V knihe Nočná zmena dochádza k zmene hlavnej postavy a takmer po desiatich rokoch Michael Connelly prekvapuje novou hlavnou hrdinkou. Je ňou detektívka Renée Ballardova, ktorú degradujú z prestížneho oddelenia vrážd do nočnej zmeny na miesto, kde končia tí najhorší policajti. Renée sa však nevzdáva a na vlastnú päsť sa pustí do vyšetrovania dvoch prípadov, ktoré ju nenechajú spávať. Ani sama netuší, ako ju tieto prípady pohltia a do akého nebezpečenstva sa dostala.
31. Dve tváre pravdy (originálny názov - Two Kinds Of Truth 2017, slovenské vydanie 2018 vydavateľstvo Slovart)
Harry Bosch stále pracuje v San Fernande. Nový prípad ho zavedie na stopu novej zákernej drogy a skupiny, ktorá túto drogu pašuje a predáva. Popri tom však musí riešiť ďalší prípad, kde kvôli zmene vyšetrovacich postupov musí opäť usvedčiť sériového násilníka a vraha.
32. Tichá noc (originálny názov - Dark Sacred Night 2018, slovenské vydanie 2019 vydavateľstvo Slovart)
Harry Bosch vyšetruje vraždu dievčaťa, ktoré mu kedysi zachránila život. Spojí sa s kolegyňou Renée Ballardovou z nočnej zmeny a spoločne prezerajú staré výsluchy, aby objasnili smrť dievčaťa. Ako je to u neho zvykom, aj tentokrát má rozpracovaný ešte ďalší prípad. Ten sa týha hispánskej mafie. Ako dopadne spolupráca tejto novej dvojice Harry a Renée?
33. Temný plameň (originálny názov - The Night Fire 2020, slovenské vydanie 2020 vydavateľstvo Slovart)
Harry Bosch a detektívka LAPD Renée Ballardová opäť spoločne vyšetrujú jeden prípad, a to srdcovú záležitosť Boschovho bývalého policajného mentora, muža, vďaka ktorému sa Harry stal detektívom.
34. Výstraha (originálny názov Fair Warning 2020, slovenské vydanie 2020 vydavateľstvo Slovart)
Hlavným hrdinom tejto detektívky je po dlhšej dobe novinár Jack McEvoy v príbehu o sériovom vrahovi, ktorý na svoje zločiny zneužíva nové vedecko-podnikateľské odvetvie analýzy DNA.
35. Zákon neviny (originálny názov - The Law of Innocence 2021 slovenské vydanie 2021 vydavateľstvo Slovart)
Michael Haller čelí vážnemu obvineniu - je podozrivý z vraždy bývalého klienta. Haller sa musí obhajovať a zároveň bojuje o život v prostredí, kde mu hrozí nebezpečenstvo.
36. Hodina duchov (originálny názov - The Dark Hours 2022 slovenské vydanie 2022 vydavateľstvo Slovart)
Renée Ballardová vyšetruje úmrtie majiteľa autoservisu. Rýchlo zistí, že to nemohol byť jeden z projektilov, čo padali z neba po silvestrovskej streľbe, a že smrť muža súvisí s inou nevyriešenou vraždou – s prípadom, na ktorom kedysi pracoval Harry Bosch.
37. Púštna hviezda (originálny názov - Desert Star 2022 slovenské vydanie 2023 Slovart)
Harry Bosch sa na sklonku kariéry vracia k svojej „bielej veľrybe" - nedoriešenému prípadu, ktorý ho stále máta.
38. Cesta vzkriesenia (originálny názov - Resurrection Walk 2023 slovenské vydanie 2024 Slovart)
Mickey Haller dostal z väzenia nespravodlivo odsúdeného, ktorého našla Ballardová pri vyšetrovaní sériového vraha.

Zoznam je napísaný podľa poradia pôvodných vydaní kníh v anglickom jazyku.

 

Michael Connelly - zoznam titulov